Over mij

Onder de naam Advies in Water werk ik, Jacco Hoogewoud, als zelfstandig onafhankelijk adviseur. Grondwatervraagstukken oplossen is al 20 jaar mijn passie. Het probleem analyseren en met veel teken proberen tot de kern te komen. Pas als je het probleem echt begrijpt vind je de juiste oplossing. Soms leidt dit tot een creatieve nieuwe oplossing en een andere keer blijken reeds bestaande oplossingen en technieken prima te voldoen.

Welke oplossing ook gekozen wordt, hij wordt samen met de opdrachtgever afgestemd. Ik houdt graag frequent contact met de opdrachtgever, en als het kan werk ik op locatie. Op die manier werken we samen naar een oplossing toe en is het makkelijker om kennis over te dragen.

Werkervaring

Ik ben in 1998 afgestudeerd aan de Wageningen Universiteit met hydrologie als specialisatie. Daarna heb ik 10 jaar gewerkt bij Rijkswaterstaat op het gebied van grondwater en natte/droge infrastuctuur en waterbeleid.

De volgende 10 jaar heb ik bij Deltares , als senior geohydroloog, gewerkt aan vele grondwatermodellen, het opzetten van meetnetten en advies over waterbeheer.

Sinds 2018 ben ik aan de slag als zelfstandig adviseur en zet mijn grote ervaring en kennis netwerk nu flexibel in voor vraagstukken van diverse opdrachtgevers.